На Рівненщині з обласного бюджету виділять 4,5 мільйона гривень на покупку кисневих концентраторів

23 Травня 2021, 16:21
1177

Відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства Рівненської обласної ради.

Під час засідання депутати розглянули низку питань, серед яких – і проєкт рішення «Про внесення змін до Обласної програми з запобігання поширенню, діагностики та лікування на території Рівненської області коронавірусу COVID-19 на 2021 рік».  Відповідно до нього, управління охорони здоров’я облдержадміністрація просить погодити перерозподіл коштів цієї Програми, йдеться на сайті ради. 

Зокрема, у межах фінансування Програми кошти у розмірі 4,5 мільйона гривень мають намір спрямувати на забезпечення концентраторами кисню для медичного використання закладів охорони здоров’я області. Натомість зменшується фінансування у частині придбання лабораторного обладнання для діагностики на COVID-19 та забезпечення впровадження імунізації (вакцинації) населення проти COVID-19.

Профільна комісія погодила внесенні зміни до Програми та рекомендувала голові обласної ради винести це питання на розгляд сесії. Нагадаємо, що на Обласну програму з запобігання поширенню, діагностики та лікування на території Рівненської області коронавірусу COVID-19 на 2021 рік з обласного бюджету було передбачено виділити 26,9 мільйона гривень.

Розглянули члени комісії й низку інших питань, щодо яких надали відповідні рекомендації. Серед іншого, депутати рекомендували  до засідання президії обласної ради  надати інформацію щодо процесу оздоровлення дітей Рівненщини, зокрема – фінансування оздоровлення з бюджетів територіальних громад.

Читайте також:  Волинь отримає понад 18 мільйонів гривень на кисневі концентратори

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024