Стало зле у відрядженні: володимир-волинські хірурги прооперували киянина

21 Травня 2021, 15:15
Під час операції 1166
Під час операції

Киянин перебував у відрядженні у Володимирі-Волинському, коли  його стан погіршився, з’явились болі у животі.

Чоловіка госпіталізували у Володимир-Волинське ТМО, обстежили та встановили діагноз: гострий апендицит. Лікарі відразу розпочали передопераційну підготовку, повідомляють на сторінці медичного закладу у фейсбуці. 

У лікарні здійснили лапароскопічну апендиктомію – малоінвазивне оперативне втручання, що дозволяє здійснити доступ до черевної порожнини через невеликі отвори до «хворобливого органу». В цьому випадку до запаленого червоподібного відростка. Пацієнту в черевну порожнину ввели спеціальне відеообладнання та інструменти, за допомогою яких, видалили апендикс.


 

Варто додати, що цей метод хірургічного лікування проводять через невеликі проколи на тілі (від 5 до 15 мм), у той час, як традиційна порожнинна операція вимагає великих розрізів та тривалого відновного періоду.

При лапароскопічній операції пацієнту набагато легше у післяопераційному періоді, за три дні оперований може бути виписаний із стаціонару.

Читайте також:  Впродовж чотирьох годин ковельські хірурги оперували чоловіку судини


 

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.


 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024