Впродовж чотирьох годин ковельські хірурги оперували чоловіку судини

20 Травня 2021, 14:14
Під час оперативного втручання 1161
Під час оперативного втручання

Ковельські судинні хірурги врятували чоловіку обидві ноги, які він міг втратити через повне перекриття кровотоку в артеріях. 

Хворий 1969 року народження звернувся до лікарів відділення інтервенційної радіології Ковельського МТМО зі скаргами на виражені болі в попереку і обох нижніх кінцівках, переміжну кульгавість, похолодання кінцівок і почервоніння пальців стоп, повідомляють на сторінці медичного закладу у фейсбуці. 

Після проведення ангіографії діагностовано оклюзію черевного відділу аорти відразу під нирковими артеріями (100% перекриття), оклюзії обох здухвинних артерій.

Команда судинних хірургів у складі Олександра Голуба, Василя Войтовича та Олеся Курила провела аорто-стегнове біфуркаційне алошунтування (штучним протезом). 

Операція тривала упродовж чотирьох годин. Її складність полягала у безпосередній близькості розташування аорти біля ниркових артерій.

Операція пройшла успішно. Нині болі в ногах пацієнта не турбують, він відновлюється в післяопераційному періоді.

Читайте також: Рецепт (не)потрібен: чи можливо купити антибіотики в аптеці без призначення лікаря

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024