У Камінь-Каширську запрацювало оновлене приймальне відділення

18 Травня 2021, 15:11
1860

Завершили реконструкцію частини приміщень Камінь-Каширської центральної районної лікарні під приймальне відділення.

Про це повідомляє управління інформаційної та внутрішньої політики Волинської облдержадміністрації.

Відтепер оновлене приймальне відділення готове приймати пацієнтів. 

Комунальне некомерційне підприємство «Камінь-Каширська центральна районна лікарня» Камінь-Каширської районної ради – одне з 7 закладів охорони здоров’я області, де в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» здійснювалася реконструкція приймального відділення.

Для облаштування нового сучасного приймального відділення було виділено частину приміщень будівлі старого корпусу стаціонару (В-2). Загальна кошторисна вартість проєкту становить майже 7 млн гривень.

Фінансування робіт відбулося за кошти субвенції з державного бюджету та співфінансування з місцевих бюджетів. Залучені були і власні кошти медичного закладу. «Левову» частку склали кошти держбюджету – майже 6,4 млн гривень.

Ремонтні роботи розпочалися у листопаді минулого року, а вже сьогодні місцеві жителі мають змогу отримати екстрену кваліфіковану медичну допомогу у модернізованому приміщенні, позаяк завершені усі ремонтні роботи та отримані необхідні дозвільні документи.

Як і інші приймальні відділення, що реконструюються в рамках вищезгаданої програми, Камінь-Каширське має три входи: в’їзд для машин швидкої медичної допомоги, вхід для планових хворих та вхід в окремий бокс для пацієнтів з ознаками інфекційної хвороби.

Фасад відділення оформлений у кольоровій гамі згідно брендбуку МОЗу та має типову вивіску «Відділення екстреної медичної допомоги».

Також усі оновлені приймальні відділення мають бути оснащені сучасним діагностичним обладнанням задля надання першої медичної допомоги та проведення успішних реанімаційних заходів. Наразі для Камінь-Каширського приймального відділення вже придбаний новий апарат УЗД вартістю за 1,8 млн грн.

Тут облаштовані рецепція, кабінети рентген-діагностики, лабораторія, оглядова, гінекологічний кабінет та кабінет для інфекційних хворих. Також, що не менш важливо в умовах сьогодення, у відділенні екстреної медичної допомоги облаштовані палати з кисневими точками. До слова, загалом у КНП «Камінь-Каширська центральна районна лікарня» є 38 кисневих точок, аби надавати ефективну допомогу хворим на COVID-19. Окрім того, на початку пандемії, за кошти, виділені на боротьбу з коронавірусом, для медичного закладу придбали новий рентгенапарат.






1


2



1

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024