Українські ковідні сертифікати дозволять подорожувати до ЄС в рамках безвізу

16 Травня 2021, 16:40
Українські ковідні сертифікати дозволять подорожувати до ЄС в рамках безвізу 594
Українські ковідні сертифікати дозволять подорожувати до ЄС в рамках безвізу

Громадяни зможуть подорожувати Євросоюзом з українськими ковідними сертифікатами у рамках безвізового режиму.

Про це йшлося під час спільної наради віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної, віцепрем'єр-міністра – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, міністра охорони здоров'я України Максима Степанова та представників низки інших органів, пишуть на Урядовому порталі.

«Свобода пересування – одна з ключових свобод у рамках нашої євроінтеграції та дії безвізового режиму Україна-ЄС. Тому Україна першою звернулася до Єврокомісії, щоб домовитися про сумісність українського та європейського Цифрового сертифіката про імунітет від COVID-19. Ми офіційно розпочали цей діалог і наразі робота кипить. Рішення потрібно приймати швидко, щоб уже цього літа українці могли вільно подорожувати до ЄС», – наголосила Ольга Стефанішина.

Основні параметри ковідних сертифікатів уже розробили у Міністерстві цифрової трансформації України. При оформленні документа, звісно, буде надаватися перевага електронній формі, зокрема формату QR-коду. При цьому всі персональні дані будуть надійно захищені.

«Мінцифри відповідатиме за технічну частину розробки: відображення та валідацію через Дію ковідних сертифікатів. Ми зробимо отримання та використання сертифікату максимально безпечним, швидким та зручним для всіх громадян. Щоб українці в умовах пандемії мінімізували соціальні контакти та не витрачали час на додаткові походи до лікарів для отримання документів», – запевнив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Довідково: ковідний сертифікат – це цифровий документ, який буде підтверджувати статус громадянина про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тестів і статус, що людина одужала від ковіду. Таке роз'яснення терміну у коментарі ВВС News Україна дав перший заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024