У Волинській обласній лікарні запрацювали оновлені операційні блоки

15 Травня 2021, 12:05
1868

У Волинській обласній клінічній лікарні запрацювали оновлені операційні блоки відділень «Ортопедія й травматологія» та «Нейрохірургія».

Про це повідомив журналіст Андрій Гнатюк на своїй сторінці у фейсбуці.

«Установлений після ремонту сучасний операційний стіл дозволяє змінювати положення хворого для комфорту хірурга та пацієнта. Прооперованого більше не перекладають двічі з операційного стола на каталку, а з каталки на ліжко в палаті. У відділення закупили спеціальні пересувні ліжка, якими можна вивезти хворого безпосередньо з операційної. Сучасна система подачі кисню та електроенергії, прокладена через верхні консолі, дозволяє вільно пересуватись персоналу по залу без ризику пошкодити магістраль та спричинити закорочення», – йдеться у повідомленні.

Він також зазначає, що система обігріву дозволяє підтримувати комфортну температуру для пацієнта. Легко змивне покриття стін та підлоги без швів унеможливлює поширення патогенних мікроорганізмів. Сприяє цьому і сучасна вентиляція, яка забезпечує належний мікроклімат для персоналу.

«Додатковий електронно-оптичний перетворювач (ЕОП) дозволяє хірургам бачити оперовану ділянку під прямим рентген-контролем одразу у двох проєкціях, а це значно заощаджує час проведення втручання. Щотижня в цих залах їх виконують від 20 до 30. Поєднання цих рішень дозволяє персоналу працювати комфортно, а пацієнтам одужувати якнайшвидше», – повідомив Андрій Гнатюк.



Читайте також: У Волинській обласній лікарні реконструюють приймальне відділення

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024