Ковельські медики повністю видалили щитовидну залозу пацієнтці

13 Травня 2021, 12:48
Під час операції 951 Джерело: Фото зі сторінки Ковельського МТМО
Під час операції

У Ковельському МТМО прооперували 50-літню жінку, яка скаржилася на порушення ковтання, дискомфорт і болі в ділянці шиї.

Обстеження показали збільшену щитоподібну залозу із зобом (багатовузловий зоб з підозрою на рак щитоподібної залози), йдеться на сторінці лікувальної установи у фейсбуці. 

Бригада лікарів на чолі з хірургом Іваном Петруком провела тотальну тиреоїдектомію (видалення щитоподібної залози повністю). Операція пройшла успішно. Пацієнтка надалі буде спостерігатися в ендокринолога та отримуватиме довічну замісну терапію гормонів.

Як розповів лікар вищої категорії Іван Петрук, оперативні методи лікування щитоподібної залози є досить поширеними. Їх проводять при вузловому зобі, дифузному токсичному зобі, при злоякісних та доброякісних пухлинах аутоімунних захворюваннях щитоподібної залози.

При виявленні патологій (пухлин) ендокринологи скеровують пацієнтів до хірургів на консультацію. У разі необхідності, якщо пухлина понад 1 сантиметр, проводиться пункційна біопсія для цитологічного дослідження, від результатів якого залежатиме подальше лікування.

Читайте також: Діагноз ставлять в інтернеті: чим самолікування шкідливе для здоров'я

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024