Як уникнути ускладнень при астмі: 9 простих рекомендацій

11 Травня 2021, 15:23
541

Астма — це поширене хронічне захворювання, що потенційно має серйозні наслідки. Симптоматично астма проявляється: нападами задишки, хрипів, стискань у грудях, кашлю, що може призвести до летальних наслідків. Якщо не стежити за лікуванням астми та перебувати серед чинників ризику, людина може набути важку форму захворювання.

Пацієнти з контрольованою астмою не мають підвищеного ризику захворіти на коронавірусну хворобу COVID-19. Проте, людей із важкою формою астми частіше госпіталізують у лікарні. Про це повідомляють у Центрі громадського здоров'я України.

Прості рекомендації допоможуть вам уникнути ризиків ускладнень при астмі та захиститися від інфікування вірусом SARS-CoV-2:

– Захистіть себе від COVID-19. Вакцинуйтеся, коли щеплення буде доступне для вас.

– Після щеплення продовжуйте дотримуватися масочного режиму та дистанціювання.

– Уникайте причин, що спричиняють астму, серед них: тютюновий дим, пилові кліщі, забруднення атмосферного повітря, шкідники (миші, таргани та інші), хатні тварини, цвіль тощо.

– Дотримуйтеся гігієни будинку. Використовуйте гіпоалергенну постіль, ковдри тощо. Періть постільну білизну щодня, кожні 2-3 дні робіть прибирання в домі.

– Продовжуйте лікування для боротьби з астмою, попередньо проконсультувавшись із вашим лікарем. Використовуйте інгалятори зі стероїдами. Упевніться, що ви знаєте, як правильно користуватися інгалятором. Не припиняйте лікування самостійно.

– Упевніться, що у вас є необхідне лікування, якого вам вистачить, якщо ви будете перебувати тривалий час вдома і не виходити.

– Засоби для дезінфекції можуть спровокувати напад. Обмежте використання хімічних речовин. Попросіть близьких обробити вам поверхні чи провести дезінфекцію. Користуйтеся засобами для дезінфекції правильно.

– Якщо вам погано, негайно звертайтеся до лікаря. За необхідності викликайте швидку допомогу.

– Під час пандемії COVID-19 багато людей перебувають у стресових станах. Сильні емоції можуть спровокувати напад астми. Більше про те, як вберегти себе від надмірних емоційних станів, тут.

Обов’язково продовжуйте належне лікування астми. Це дасть змогу контролювати симптоми та уникнути серйозного загострення.

Читайте також: 

Який термін дії електронного направлення

Що потрібно знати про прийом у гінеколога

Що потрібно знати про медичні огляди школярів

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024