У Вараському районі через конфлікт біля церкви постраждало 20 осіб

10 Травня 2021, 15:40
456

Унаслідок конфлікту, який виник біля храму села Заболоття Вараського району, за медичною допомогою звернулося 20 осіб.

Люди скаржилися на задишку й головний біль, одного чоловіка довелося госпіталізувати про це повідомляють на сторінці Рівненського обласного центру екстренної медичної допомоги.

Перший виклик до медиків надійшов у понеділок, 10 травня, близько 8 години. За словами людини, яка викликала бригаду екстренки, на землі біля храму лежить чоловік. Йому в очі та ніс потрапив порошок з вогнегасника.

За місце події прибула фельдшерська бригада Рафалівського пункту постійного базування центру екстреної медичної допомоги. 

«До карети швидкої підійшло понад 13 осіб. Вони скаржилися на головну біль, затруднене дихання. Присутні стверджували, що між прихожанами двох релігійних конфесій виникла сутичка. За їхніми словами, на місце прибули представники Вараської Муніципальної Варти. Пацієнти стверджували, що «надихалися» сльозогінного газу та порошку від вогнегасників. Бригада швидкої оглянула 13 осіб. Надали необхідну медичну допомогу. Одного пацієнта госпіталізували до Вараської лікарні. О 9:28 надійшов ще один виклик на лінію 103 на ту ж адресу. Лікарська бригада виїхала на місце оглянула близько десятка осіб та надали необхідну медичну допомогу», - розповіла старша лікарка зміни Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Любов Волинець.

Як вдалося з'ясувати виданню Район.Вараш, конфлікт трапився вранці 10 травня. Цього дня громада ПЦУ Свято-Іоанно-Богословської парафії, яка у серпні 2019 року на загальних зборах ухвалила рішення про перехід до Православної церкви України, та має вирок Верховного суду про належність їй церкви, збиралася відслужити в храмі літургію. На заваді богослужінню стали віряни УПЦ (РП), які кинулися виламувати паркан і двері.

Детальніше читайте тут: Затяжний конфлікт: що кажуть учасники релігійного протистояння у Заболотті

У ситуацію втрутилася поліція, яка опечатала церкву та виставила цілодобову охорону. За інформацією пресслужби Головного управління Нацполіції у Рівненській області, ніхто з постраждалих унаслідок конфлікту зі заявою не звертався.

 

Читайте також: Що буде з ФАПами громади на Камінь-Каширщині

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024