Волинські депутати погодили розподіл залишку бюджету на потреби сільської медицини

07 Травня 2021, 15:57
515

Члени постійної комісії Волинської обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики погодили розподіл субвенції з місцевого бюджету на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості.

Спрямують ці кошти із залишку відповідної субвенції з державного бюджету, що утворився на початок бюджетного періоду. Про це повідомляють у пресслужбі Волинської облради. 

Як повідомив заступник директора департаменту фінансів облдержадміністрації Володимир Селедець, обласному бюджету передбачена передача цільових субвенцій з місцевих бюджетів на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості, за рахунок залишку коштів відповідної субвенції з державного бюджету, що утворився на початок бюджетного періоду загальним обсягом 106,4 тис. грн, з них по загальному фонду – 26,9 тис. грн та по спеціальному фонду – 79,5 тис. гривень. 

Він нагадав, що кошти відповідної субвенції з державного бюджету у 2018 році передали місцевим бюджетам області на придбання службових автомобілів для амбулаторій загальної практики сімейної медицини загальним обсягом 7,5 млн гривень. З них по загальному фонду – 3 млн грн та 4, 5 млн грн – по  спеціальному фонду.

За рахунок цих коштів придбали 15 автомобілів для амбулаторій загальної практики сімейної медицини. За словами Володимира Селедця, у ході проведення закупівель виникла економія коштів та в 11 місцевих бюджетах області утворився залишок цієї субвенції у сумі 106,4 тис. грн, з них по придбанню службових автомобілів для амбулаторій загальної практики сімейної медицини в с.Піщане (0,5 тис. грн), с.Прилуцьке (0,5 тис. грн), с.Троянівка (45 тис. грн), с.Піща (0,5 тис. грн), с.Вишнів (0,5 тис. грн), с.Дубечне (17 тис. грн), с.Затурці (0,5 тис. грн), с.Бірки (15 тис. грн), с.Тойкут (5 тис. грн), с.Уховецьк (5 тис. грн), с.Седлище (15 тис. грн), с.Річиця (1,4 тис. грн) та с.Жидичин (0,5 тис. грн).

З метою ефективного використання залишків коштів державного бюджету органи місцевого самоврядування передали цільові субвенції обласному бюджету для їх подальшого спрямування на реалізацію проєктів розвитку системи охорони здоров'я у сільській місцевості. Відповідні видатки у сумі 106,4 тис. грн пропонується затвердити замовнику робіт – департаменту інфраструктури облдержадміністрації. 

Голова бюджетної комісії Орест Маховський закликав колег підтримати цей проєкт розпорядження. 

«Це розпорядження має технічний характер, оскільки ті залишки, які утворилися в місцевих бюджетах просто повертаються головному розпоряднику», – резюмував він.

Читайте також: На Рівненщині перевиконують бюджет

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024