Куріння електронних цигарок може призвести до онкологічних хвороб

06 Травня 2021, 13:29
1170

Електронні пристрої для куріння небезпечні для здоров’я, як і звичайні сигарети.

Відповідно до звітів Всесвітньої організації охорони здоров’я, опублікованих у 2020 році, ці пристрої становлять серйозну загрозу як для здоров’я курця, так і людей довкола, повідомляють на сторінці Волинського обласного центру громадського здоров'я у фейсбуці. 

Лікарі зауважують, що Е-сигарети з нікотином та тютюнові вироби для нагрівання викликають звикання так само як і звичайні сигарети. Вживання електронних пристроїв для куріння може викликати серцево-судинні, онкологічні захворювання, хвороби органів дихання.

Вторинний тютюновий дим, що виділяється при курінні цих пристроїв, також може становити ризики для здоров’я.

Оскільки куріння електронних пристроїв для куріння уражає легені та ослаблює імунітет, то в курців цих гаджетів вищий ризик ускладнень при інфікуванні COVID-19.

«Більшість досліджень, які говорять про знижені рівні шкідливих речовин у тютюнових виробах для нагрівання, було виконано на замовлення тютюнових корпорацій і з певними маніпуляціями. Тому результати цих досліджень викликають сумніви», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Публічних людей більше не вакцинуватимуть проти коронавірусу залишковими дозами

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024