До Календаря профілактичних щеплень включать вакцину проти пневмококової інфекції

05 Травня 2021, 14:24
1249

Вакцина від пневмококової інфекції з 2022 року доповнить Календар профілактичних щеплень.

Про це повідомляють на сторінці Центру громадського здоров'я України у фейсбуці. 

Пневмококова інфекція — найбільш поширена причина бактеріальної пневмонії у дітей. Ще пневмокок є збудником: бактеріємії, сепсису, менінгіту, бронхіту, гострого середнього отиту. Бррр уже хочеться бігти до сімейного лікаря і вакцинуватися, правда ж?

Пневмококова інфекція передається від людини до людини повітряно-краплинним шляхом. Ризики захворіти найвищі саме в перші роки життя дитини. Згодом ризик знижується завдяки набуттю природного імунітету, і знову підвищується в старшому віці через «імунне старіння» і вищу сприйнятливість до пневмококів через супутні патологічні стани. Тому дуже важливо потурбуватися і про дідусів і бабусь, які бавитимуть онуків, і запропонувати їм щепитися!

Ще одна група людей, для яких особливо важлива вакцина від пневмокока, — це люди з ВІЛ-інфекцією і серповидно-клітинною анемією. Вони мають високий ризик захворіти, тож їм варто подбати про своєчасну вакцинацію.

Дітям щеплення від пневмококової інфекції можна проводити одночасно з іншими вакцинами, передбаченими Календарем.

Щепитися можна в будь-якому віці.

Наразі вакцинуватися можна з власної ініціативи та власний кошт. Для цього зверніться до свого сімейного лікаря і проконсультуйтеся з усіх питань.

В Україні зареєстрували пневмококову вакцину виробників Великої Британії та Бельгії.

Читайте також:  Усі вакцини проти коронавірусу AstraZenecа мають однаковий склад

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024