На Рівненщині хочуть розвивати офтальмологічну службу

04 Травня 2021, 15:20
Фото ілюстративне 3731
Фото ілюстративне

Покроковий план розвитку офтальмологічної служби в Рівненській області обговорили під час робочої зустрічі начальника управління охорони здоров'я ОДА Олега Вівсянника, головного лікаря обласної клінічної лікарні Віктора Ткача та керівника Центру мікрохірургії ока та екстреної офтальмологічної допомоги цієї ж лікарні Романа Павліва.

Потреба у медичному технічному забезпеченні теж стала темою для розмови, повідомляють на сторінці відомства у фейсбуці. 

Днями обласна лікарня отримала факоемульсифікаційний апарат марки Sophi, що дасть змогу справитися з проблемами зору якісно, безболісно та швидко.

Під час робочих перемовин обговорили й розвиток вітреоретинальної хірургії. Зокрема, таке лікування застосовують під час патології сітківки та склоподібного тіла. Такі оперативні втручання потребують надзвичайної точності рухів та неабиякої уваги. Це найсучасніший та найперспективніший напрям в офтальмології. Вітреоретинальна хірургія, за словами Романа Павліва, дає змогу поліпшити чи повністю відновити зір і це у тих випадках, що вважали безнадійними.

Олег Вівсянник запевнив керівництво обласної клінічної лікарні у всебічній підтримці аби одна з найбільших лікувально-профілактичних установ краю могла надавати якісну, доступну медичну допомогу, зокрема, щодо хвороб ока.

Довідково: Роман Павлів нещодавно  очолив Центр мікрохірургії ока та екстреної офтальмологічної допомоги в Рівненській обласній клінічній лікарні. Він закінчив Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького. Роботу у Львівській обласній клінічній лікарні поєднував з прийомом хворих на первинній ланці. Стажувався в офтальмологічних клініках Німеччини, Австрії, Польщі. Володіє англійською та німецькою мовами.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024