У Ківерцівській лікарні встановлюють кисневі станції

23 Квітня 2021, 15:04
Обладнання 534 Джерело: Facebook
Обладнання

У Ківерцівській центральній лікарні Ківерцівської міської ради тривають роботи з встановлення кисневого обладнання, яке є необхідним для лікування хворих.

Про це інформує Ківерцівська міська рада на своїй сторінці у фейсбуці.

Заступник міського голови Ківерців Віктор Лисюк відвідав лікарню, щоб особисто ознайомитися з процесом встановлення і функціонування кисневого обладнання.

«Нині в лікарні підключено та функціонує 43 двоконтурних кисневих концентратори, з розрахунку один на два пацієнти, тобто 43 множимо на 2 отримуємо 86 точок для подачі кисню. Також є ще 36 точок централізованої подачі кисню», – повідомив генеральний директор лікарні Михайло Слижук.

Також очільник лікарні розповів про те, що киснева бочка для подачі рідкого кисню встановлена згідно усіх вимог та готова до введення в експлуатацію згідно укладеного договору про постачання медичного кисню з Львівським хімічним заводом.

«У лікарні є 110 ліжок для лікування хворих на коронавірус. Тож враховуючи 86 і 36 точок для подачі кисню, маємо в результаті стовідсоткову забезпеченість усіх 110 ліжок, навіть із запасом. Ще ми маємо у наявності 50 балонів з киснем, з яких постійно підключеними є 9», – підсумував Михайло Васильович.


У лікарні проводиться ремонт приміщення кисневої станції, яка самостійно вироблятиме кисень з допомогою встановленого компресора з концентратором.

Станцію встановлюють коштом благодійного фонду «Сто відсотків життя», її вартість 3 мільйони гривень.

Читайте також: У Володимир-Волинській лікарні – нова рентгенівська система







Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024