Володимирчанин став заслуженим донором України

21 Квітня 2021, 17:17
Віктор Грицак 510
Віктор Грицак

Володимирчанину Віктору Грицаку присвоїли почесне звання «Заслужений донор України».

21 квітня заступник міського голови Андрій Гудим вручив володимирчанину нагрудний знак та відповідне посвідчення, інформують на офіційному сайті громади.

61-річний Віктор Грицак уперше став донором крові у 1979 році і відтоді регулярно, раз у два місяці здавав кров, а пізніше плазму, яку можна здавати й до чотирьох разів на місяць. Колишній кранівник ДП «Володимир-Волинське ЛМГ», котрий нині на заслуженому відпочинку, за своє життя понад пів тисячі разів здавав кров, а з його крові отримали майже сотню літрів плазми.

Каже, що до безоплатного донорства його мотивувало бажання допомагати іншим, адже вчасно отримана кров часто рятує людські життя, а з плазми виготовляють ліки. Востаннє пан Віктор здавав плазму два роки тому. Каже, що і далі міг це робити, адже донорство корисне для здоров’я, проте у пенсіонерів кров уже не беруть. Тож він закликає молодь долучатись до цієї корисної справи.

Читайте також: Волинь отримає понад 18 мільйонів гривень на кисневі концентратори

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024