У Любомльському медоб'єднанні працюватимуть сімейні лікарі

19 Квітня 2021, 13:37
3331

З 2021 року Любомльське територіальне медичне об'єднання Любомльської міської ради отримало ліцензію на провадження медичної практики з первинної медичної допомоги.

Відтак в лікарні з'явилася своя «первинка» – структурний підрозділ «Центр первинної медичної допомоги Любомльського ТМО» Любомльської міської ради. Про це повідомляють на сторінці медзакладу в facebook.

«У нашому ТМО відтепер функціонуватиме своя первинна ланка медицини, де вестимуть прийом пацієнтів сімейні лікарі. Відповідно тепер люди мають можливість укласти декларацію із сімейним лікарем або, якщо хтось має бажання, переукласти договір із сімейним лікарем та записатись до лікарів, які працюватимуть у нас. Таке рішення, в першу чергу, буде зручним для наших жителів, адже тим, хто укладатиме договір з сімейними лікарями нашої «первинки», вже не треба буде їздити по Любомлю, а пройти обстеження в одному місці», – розповіла медична директорка Наталія Ліщук.

У штат взяли одну сімейну лікарку – Галину Соломянюк. Вона набирає пацієнтів та проводить прийом у 215 кабінеті поліклініки (другий поверх).

«Відзначу, що можливості нашої первинки набагато ширші, ніж у Центру первинної медичної допомоги Любомльської міської ради, адже безпосередньо в лікарні можна буде пройти усі необхідні види обстеження, оскільки ми маємо у своїй структурі лабораторію, яка робить більше різноманітних аналізів (загальні, специфічні, біохімічні та бактеріологічні обстеження, за направленням сімейного лікаря), маємо нову сучасну апаратуру для проведення ультразвукових досліджень, рентгенологічних та ендоскопічних обстежень за електронним направленням сімейного лікаря. Для людей, котрі уклали договір з сімейним лікарем, такі аналізи є безкоштовними», – повідомила Наталія Ліщук.

Лабораторія медоб'єднання значно розширила спектр аналізів, тому тепер тут роблять різні види біохімічних аналізів (обстеження печінки, нирок, визначення запалення, показники наявності інфаркту міокарду, різні гормони, електроліти, гази крові, коагуляційні властивості крові, різні бактеріологічні обстеження середовищ організму, чутливість флори до антибіотиків).

Запис на прийом до сімейного лікаря, а також на прийом до вузькопрофільних спеціалістів здійснюється в реєстратурі за мобільним номером 0687401228.

Декларацію з сімейним лікарем можуть укладати не тільки жителі Любомля, а й інших сіл та навіть районів чи областей, тобто незалежно від того, де людина проживає чи де прописана.

Наразі керівниця працює над розширення штату первинної медичної допомоги із залучення до роботи терапевтів, педіатрів, сімейних лікарів. Для сімейної медицини облаштовують декілька кабінетів – кабінет щеплень, маніпуляційний кабінет, тобто виконують всі вимоги, які ставить Національна служба здоров'я України. У планах – облаштувати денний стаціонар.

«У сфері медицини працюю понад 20 років. Спочатку була фельдшером в селі, потім вступила на навчання в медичний інститут, після закінчення навчання тривалий час працювала лікарем у дитячому обласному санаторії «Згорани», потім – у «Любомльському ТМО». У галузі сімейної медицини працюю два місяці та за цей час уклала угоди із більш ніж 300 жителями Любомльщини. Зараз продовжую набір пацієнтів. Для роботи маємо кабінет, який найближчим часом буде облаштований відповідно до норм та вимог МОЗ України та НСЗУ», – розповіла сімейна лікарка Галина Соломянюк.

Як сімейна лікарка вона надає усі послуги пацієнтам, які передбачені вимогами НСЗУ. У планах – виїжджати також на виклики до пацієнтів. Люди мають право телефонувати до свого сімейного лікаря, консультуватися, приходити на прийом. Сімейний лікар, за необхідності, скеровує пацієнта до вузькопрофільних спеціалістів, вторинної чи третинної ланки, направляє на стаціонарне лікування у будь-які лікарні, в тому числі й обласні.

Для того, щоб отримати якісну медичну допомогу, а саме головне вчасно запобігати своїм хворобам або не допускати загострень уже наявних хвороб, сімейна лікарка закликає всіх задекларуватись, отримати своєчасне обстеження, відповідні консультації та вчасне лікування.

Читайте також: Любомльська «первинка» переїхала: що нового буде у лікарні

У приймальному відділенні Любомльської лікарні встановлять комп’ютерний томограф 

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
20 Квітня 2021, 13:38
c
20 Квітня 2021, 13:40
Чому в ТМО після перевірки КРУ в людей не офіційно почали забирати гроші з зарплати
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024