У Луцькій міській лікарні відбувся майстер-клас у форматі «живої хірургії»

17 Квітня 2021, 16:02
3165

На базі Луцької міської клінічної лікарні у відділенні ургентної гінекології відбувся майстер-клас з лапароскопічної гінекології та вагінальної хірургії у форматі «живої хірургії».

Про це повідомляють на сторінці медзакладу у facebook.

Провів його лікар акушер-гінеколог вищої категорії, доктор медичних наук, професор кафедри акушерства, гінекології та репродуктології Національної медичної Академії післядипломної освіти ім. П. Шупика Кирило Чайка разом із кандидатом медичних наук Романом Жихарським.

«Ваші лікарі виконують практично всі види операцій, – ділиться враженнями професор Кирило Чайка, – проте у кожного хірурга є свої нюанси. І ось ми показали щось нове, поділились своїми вміннями й знаннями та підкреслили це у ваших лікарів».

За два дні гості разом із нашими лікарями виконали 9 складних оперативних втручань у пацієнток різного віку та із різною патологією: міома матки, нетримання сечі, пролапс і т.д.

«Рука в руку» випала унікальна можливість оперувати лапароскопічно разом з професором Кирилом Чайкою і дізнатись багато нових моментів у ході кожної операції, – розповідає організатор цього майстер-класу, лікар акушер-гінеколог вищої категорії, кандидат медичних наук, завідувачка відділення ургентної гінекології Наталія Голюк, – тому втома після проведених 6 операцій першого дня була приємною. Це був формат курсів тематичного вдосконалення для лікарів нашого відділення. Прийшли на майстер-клас навіть ті лікарі, які знаходяться у декретній відпустці. Отримувати нові знання і досвід – значить прогресувати і постійно розвиватися. Тільки тоді ти отримуєш справжнє задоволення від професії».

Кирило Чайка проводить подібні майстер-класи не вперше. Своїм вмінням ділився у медичних закладах різного підпорядкування Львова, Івано-Франківська, Покровська, Маріуполя. У Луцьку – вперше і приємно вражений.

«Ваша лікарня знаходиться на сучасному рівні. Рівень оснащення операційних дуже високий, – каже професор, – всюди дуже чисто. Це приємно. І для нас велика честь попрацювати тут і побачити, що ви робите. До речі, один з моїх колег – Володимир Бондарук, вихованець волинської школи акушерів-гінекологів, він у вашій лікарні проходив інтернатуру з гінекології і ось повернувся, щоб поділитися своїм досвідом».

Довідка: Кирило Чайка з відзнакою закінчив Донецький державний медичний університет за фахом «акушерство і гінекологія». Пройшов фундаментальне стажування в столиці європейської лапароскопії – французькому місті Клермон-Ферран.

У 2006 році блискуче захистив кандидатську дисертацію, а у 2013 – докторську. Звання професора отримав минулого року. Автор понад 150 наукових робіт і публікацій, 17 патентів. Організатор і куратор численних майстер-класів з лапароскопії в гінекології, вагінальної хірургії.






Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024