Вараська лікарня потребує відділення гемодіалізу: аналізували, чи це рентабельно

18 Квітня 2021, 13:57
574

Створити самостійне відділення гемодіалізу у Вараській багатопрофільній лікарні чи філію обласної клінічної лікарні, чи створити певний структурний підрозділ. Ці питання обговорили під час зустрічі начальник ОУОЗ Олег Вівсянник, Вараський міський голова Олександр Мензул, директорка КНП «Вараська багатопрофільна лікарня» Тетяна Латишенко.

Про це інформують на сторінці УОЗ Рівненської ОДА у facebook.

Наразі ситуація така. Через день 13 пацієнтів із Вараської громади, самотужки долають відстань до Сарн для позаниркового очищення крові у тамтешній лікарні. В обидві сторони – це 140 кілометрів.

У лікарні Вараша запевнили, що для створення відділення гемодіалізу є приміщення та медичний персонал. Однак є потреба в апаратах «штучної нирки» та ліжках для перебування пацієнтів. До обговорення ситуації долучилися представники компанії, що займаються встановленням гемодіалізного обладнання. Вони пообіцяли повне облаштування відділення, окрім забезпечення розхідними матеріалами.

«Нам як ОУОЗ необхідно проаналізувати усі чинники, а саме мету створення, економічність (бо у нових реаліях треба рахувати кошти), рентабельність даної послуги та наскільки покращиться надання медичної допомоги. Що найголовніше – виважена логістика, що сприятиме доступності послуги пацієнтам, які страждають від важких захворювань нирок», – констатував начальник ОУОЗ Олег Вівсянник.

Читайте також: У Вараші на базі лікарні працюватиме ПЛР-лабораторія 

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024