У Володимир-Волинському медоб'эднанні процедура тромболізису стала безкоштовною

11 Квітня 2021, 12:30
646

На базі неврологічного відділення комунального підприємства «Володимир-Волинське ТМО» пацієнтам проводять системний тромболізис.

Тромболітична терапія – це сучасне лікування перших проявів інсульту, йдеться на сторінці медзакладу у фейсбуці.

Тромболітична терапія (тромболізис) дозволяє розчинити тромб всередині судини за допомогою спеціальних лікарських засобів – тромболітиків. Дана процедура у лікарні абсолютно безкоштовна.

Лікарі неврологічного відділення КП «Володимир-Волинське ТМО» наголошують, що при ішемічному інсульті важливо потрапити до лікарні у перші три години початку захворювання, а при раптовому геморагічному інсульті – упродовж години.

Пам’ятайте, знаючи ознаки захворювання ви можете врятувати людині життя!

При інсульті посмішка хворого може бути кривою, куточок губ з одного боку може бути направлений вниз, а не вгору; також часто (але не завжди!) порушується вимова простих слів; найпоширеніша ознака – асиметрія рухів кінцівками, тобто людина не може, наприклад, підняти обидві руки (якщо руки підіймаються не однаково — це може бути ознакою інсульту).

До приїзду на приймальне відділення забезпечте хворому приплив свіжого повітря, запишіть час початку інсульту, спостерігайте за симптомами та зміною стану і в жодному разі не дозволяйте хворому спати!

Читайте також: У Рівненському обласному перинатальному центрі безоплатно виходжуватимуть недоношених дітей

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024