П'ятеро медиків з Маневицької громади отримали щеплення проти коронавірусу

06 Квітня 2021, 12:30
Фото ілюстративне 457 Джерело: volindses.com.ua
Фото ілюстративне

Усього з початку вакцинальної кампанії першу дозу вакцини отримали 117 фахівців обласного лабораторного центру та структурних підрозділів державної установи «Волинський Обласний Лабораторний Центр Міністерства Охорони Здоров'я України».

Про це повідомили на сайті установи.

Щеплення проти COVID-19 вакциною Covishield/AstraZeneca отримали п'ять фахівців Маневицького міжрайонного відділу державної установи «Волинський Обласний Лабораторний Центр Міністерства Охорони Здоров'я України».

Читайте також: У громадах Маневиччини захворюваність на COVID-19 зросла на 43 відсотки

Довідково: Міністерство охорони здоров’я інформує, що усі вакцини AstraZeneca проти COVID-19, незалежно від країни виробництва, є взаємозамінними. Вакцина AstraZeneca (AZD1222), вакцина виробництва Інституту сироватки крові Індії (Covishield) та вакцина, виготовлена південнокорейською компанією SK Bioscience Co Ltd. (AstraZeneca—SKBio), є ідентичними за складом та технологіями виготовлення, не розглядаються, як різні вакцини та є взаємозамінними, пояснили в НТГЕІ. Людям, яким зробили перше щеплення проти COVID-19 вакциною AstraZeneca/Covishield, виготовленою індійським Інститутом сироватки крові, можна робити друге щеплення вакциною AstraZeneca, виробленою на інших виробничих майданчиках. Такі рекомендації Міністерству охорони здоров’я України надала Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ).

«Нагадуємо, вакцинація — це ефективний спосіб захистити себе від COVID-19. Усі щеплення проти COVID-19 є добровільними й безоплатними», – ідеться в повідомленні.

Більше інформації про типи вакцин та про вакцинацію проти COVID-19 отримуйте на сайті vaccination.covid19.gov.ua та за номером контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19. 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024