В ковідні лікарні Луцька відновили постачання стаціонарного кисню

02 Квітня 2021, 17:17
667

Вранці 2 квітня надійшов кисень для ковідних лікарень міста Луцька.

Про це повідомив голова ОДА Юрій Погуляйко, який відвідав обласну інфекційну лікарню та пологовий будинок, куди прибула машина із киснем, йдеться на сайті відомства. 

Нагадаємо, в області виникла затримка із поставкою стаціонарного кисню до лікарень, що надають допомогу хворим на COVID-19, через  аварію на львівському заводі, де закуповується кисень.

Відтак, керівництво обласної державної адміністрації постійно тримало зв’язок із директором заводу та вело переговори із Львівською ОДА, завдяки чому постачання на сьогодні відновлено.

Слід зауважити, що мова про кисень, який подається під тиском. Він потрібен для хворих, котрі перебувають на апаратах ШВЛ. Тому знаючи, що може виникнути проблема із забезпечення киснем, управління охорони здоров’я облдержадміністрації прийняло рішення про переведення хворих, які потребують стаціонарного киснезабезпечення, у інші ковідні медзаклади.

Коронавірусним хворим нічого не загрожувало і не загрожує. Усі, хто потребує кисневої терапії, її отримують.

Читайте також: Програма медичних гарантій-2021: перелік безоплатних медпослуг розширили та деталізували

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
22.04.2024