На Володимирщині вчетверо зросла кількість інсультів

31 Березня 2021, 11:50
Інсульт/Фото іллюстративне 590
Інсульт/Фото іллюстративне

За останні десять років у Володимир-Волинському районі кількість випадків інсульту зросла у чотири рази.

Хвороба не шкодує не лише людей похилого віку, а й молодь, інформують на сторінці Володимир-Волинського ТМО у фейсбуці. 

Якщо раніше за рік у неврологічному відділенні Володимир-Волинської лікарні перебували близько 60 пацієнтів з інсультами, то тепер – близько 250 осіб щорічно. 

Нагадаємо, інсульт – це гостре порушення мозкового кровообігу, що спричиняє ушкодження тканин мозку і розлади його функцій. Це друга за частотою причина смерті людей в усьому світі після ішемічної хвороби серця. 

Відновлення після хвороби часто довготривале, адже потребує як психологічної, так і фізичної підготовки пацієнта. Гостре порушення кровообігу мозку, яким ще декілька років тому здебільшого хворіли люди старшого віку, тепер долають люди молодого та працездатного віку.

«Якщо маєте постійно підвищений артеріальний тиск – зверніться до сімейного лікаря для підбору вчасного лікування і попередження можливого розвитку інсульту. Якщо ж помітили, що у когось з рідних чи знайомих почалося раптове порушення мовлення, з’явилася асиметрія обличчя, втрата рівноваги чи запаморочення, зір різко погіршився і є раптова слабкість чи оніміння кінцівок – дійте негайно – викликайте швидку допомогу» – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У лікарні Володимира-Волинського збільшили кількість ліжок для хворих на COVID-19

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024