Пацієнтів з Луцька доправлятимуть до лікарень Львова гелікоптером

31 Березня 2021, 11:41
Пацієнтів з Луцька при потребі будуть доставлені до лікарень Львова та області медичними гелікоптерами уже з квітня цього року 1066
Пацієнтів з Луцька при потребі будуть доставлені до лікарень Львова та області медичними гелікоптерами уже з квітня цього року

Пацієнтів з Луцька при потребі будуть доставлені до лікарень Львова та області медичними гелікоптерами уже з квітня цього року.

Адже з наступного місяця у двох регіонах – Києві та Львові – стартують пілотні проєкти аеромедичної евакуації. Про це повідомив генеральний директор Директорату високотехнологічної медичної допомоги та інновацій МОЗ України Василь Стрілка для ІА «Конкурент». 

«Якщо ми говоримо про Волинь, то в плановому порядку аеромедична евакуція буде здійснюватися з Луцька, якщо будуть пацієнти і потребуватимуть перевезення до закладів охорони здоров’я Львова», – зазначив Василь Стрілка.

Щодо кількості медичних гелікоптерів, які будуть залучені, то наразі таких два.

«Поки що один гелікоптер для Львова, інший – для Києва. А потім ми будемо бачити, наскільки ефективно будуть працювати всі механізми. Потрібно кілька місяців, аби бачити результати. Тим паче, що це вперше в Україні. Лише тоді визначимося щодо розширення на інші регіони», – зазначив чиновник. 

Читайте також: У Волинській обласній психлікарні не лікуватимуть хворих на туберкульоз

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024