Через сказ у кота в Семидубській громаді ввели карантин

24 Березня 2021, 17:40
399 Джерело: Дубенська РДА

У Семидубах ввели шістдесятиденний карантин, через виявлення сказу в домашнього кота.

У зв'язку з виявленням випадку сказу на Дубенщині 23 березня провели  засідання районної Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. Про це повідомляють на сайті Дубенської райдержадміністрації.

На засіданні заслухали інформацію начальника Дубенського міськрайонного управління Головного управління  Держпродспоживслужби Івана Лопуги про підтвердження випадку сказу в домашнього кота у селі Семидуби.

Днями кіт захорів, господиня його лікувала, та все ж тварина померла. Власниця запідорзла у тварини сказ та звернулася до фахівців ветеринарної служби, які підтвердили хворобу.

Рішенням комісії від 23.03.2021 року в селі Семидуби ввели карантин на 60 діб. Дозагрозливої зони також потрапляють села в радіусі 10 кілометрів.

До зняття карантинних обмежень на неблагополучній на сказ території та загрозливій зоні забороняється: проведення заходів із залученням тварин, вивезення за межі вказаних вище зон собак, котів і диких тварин.

Фахівці ветеринарної служби здійснюватимуть щоденний подвірний обхід та проводитимуть щеплення від сказу для котів і собак.

У мисливських угіддях, на неблагополучній по сказу території, забороняють проводити промисловий та ліцензійний відстріл диких тварин.

Зазначимо, що задля запобігання виникнення сказу потрібно постійно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, інформувати державну службу ветеринарної медицини та/або доправити тварину для огляду ветеринарним спеціалістом в державну лікарню ветеринарної медицини.

У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів, з метою попередження зараження та загибелі домашньої тварини.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024