На Дубенщині побільшало хворих на ГРВІ

23 Березня 2021, 14:42
670

Через збільшення хворих на ГРВІ в освітніх закладах Дубна вирішили запровадити дистанційне навчання на два тижні.

У понеділок 22 березня, під головуванням міського голови Василя Антонюка відбулося засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо введення в дію плану заходів з попередження поширення грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій. Про це повідомляють у Дубенській міській раді.

З оперативною інформацією щодо обговорюваного питання виступили: завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень Дубенського міськрайонного відділу Рівненського обласного лабораторного центру Юрій Муха, начальник відділу охорони здоров'я міської ради Василь Круцик, заступник начальника управління освіти міської ради Сергій Кедись.

Як свідчить статистика, впродовж минулого тижня значно зросли показники захворюваності на грип та ГРВІ серед учнів. Станом на ранок 22 березня у школах міста були відсутні 981 дитина, що становить 21,1% від загальної кількості учнів. У деяких школах захворюваність серед учнів початкових класів наближається до 30%.

З урахуванням доповіді та за результатами обговорення питання порядку денного Комісія вирішила ввести в дію з з 24 березня по 02 квітня «План заходів з готовності в міжепідемічний період та реагування під час епідемічного підйому захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в місті Дубно на 2019 - 2024 роки», затверджений рішенням Комісії з питань ТЕБ та НС міста Дубно від 18.12.2019 року.

Зокрема, прийняли рішення у зв'язку із погіршенням епідемічної ситуації в місті Дубно (збільшенням кількості захворювань серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів) запровадити з 24 березня по 02 квітня 2021 року дистанційну форму навчання у загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах, обмежити кількість приймання дітей у дошкільні заклади міста.

Керівники лікувальних закладів міста повинні забезпечити готовність медичного обладнання, лікарських засобів, додаткових ліжкомісць до можливого зростання хворих на грип та ГРВІ.

Читайте також: На Рівненщині ще чотири лікарні просять включити до переліку «ковідних»

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024