Як стати потенційним донором органів в Україні

22 Березня 2021, 13:33
1117

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко розповів про розвиток системи трансплантації донорських органів в Україні.

«Для того, щоб система трансплантації в Україні могла розвиватися і тисячі українців могли жити, отримавши донорські органи, сотні тисяч, а ще краще мільйони українців повинні написати добровільну прижиттєву згоду на те, щоб стати донорами органів», – написав Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, на сайті Міністерства охорони здоров'я є бланк заяви, який кожен українець може взяти для заповнення і тим самим дати прижиттєву згоду на те, щоб стати донором органів у разі діагностування у них смерті мозку.

Також Геращенко наголосив, що його заява «стала першою, яку внесено до реєстру прижиттєвих згод донорів, який нещодавно почав працювати».

Крім того, за словами найближчим часом віцепрем'єр з питань цифровізації Михайло Федоров надасть можливість кожному українцю зробити свій вибір і стати донором серця, просто клацнувши на своєму смартфоні в застосунку «Дія».

Читайте також: У Програмі медичних гарантій – зміни: з’явилися нові пакети надання послуг



Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024