У Володимирі не дозволили будувати діагностичний центр біля лікарні

21 Березня 2021, 12:50
Володимир-Волинське ТМО 681
Володимир-Волинське ТМО

Депутати Володимир-Волинської міської ради не дали дозвіл на розробку детального плану території земельної ділянки по вулиці Павлова, 26-А. 

Як стало відомо Район.Володимир-Волинський, саме на цій земельній ділянці, яка знаходиться за якихось пару метрів від Володимир-Волинського ТМО, мали намір будувати діагностичний центр.

Слід зазначити, що дана ділянка була у комунальній власності. Згодом її було надано учаснику АТО під житлову забудову, але той її продав. Новий власник вирішив збудувати діагностичний центр з вбудованим торговельним центром. Саме для цього і потрібно було змінити цільове призначення земельної ділянки.

Проте, проти цього будівництва виступили і депутати, і керівництво територіального медичного об'єднання. 

«Ця ділянка межує з подвір’ям Володимир-Волинського ТМО, а це додаткове транспортне навантаження і перешкода руху автомобілів, які заїжджають на територію лікарні. У першу чергу це стосується автомобілів швидкої допомоги. Будь-яка комерція на території, яка прилягає до території медичного закладу, має бути забороненою..», – зазначила депутатка міської ради, генеральна директорка КП «Володимир-Волинське ТМО» Тетяна Ващук.

Начальниця відділу управління охорони здоров’я Ірина Ліщук зазначила, що у проєкті рішення йдеться, що це є будівництво діагностичного центру разом із закладом торгівлі. У реєстрі ЄДПО ж можна побачити, що підприємець займатиметься ремонтом авто, продажем автозапчастин та роздрібною торгівлею іграшок. 

«Дехто звинувачує керівництво лікарні у тому, що ми боїмося конкуренції. Це неправда. Ніколи діагностичний центр не конкуруватиме з профільним закладом вторинної медичної допомоги. Тому боятися нам нічого. Але будівництво такого магазину на території медичного закладу, вважаю недоцільним», – зазначила начальниця відділу.

Читайте також: На Волині виявили 173 нових хворих на коронавірус, шестеро людей померли

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024