У Вараській громаді обіцяють вирішити проблему передачі медпунктів

18 Березня 2021, 14:16
фото ілюстративне 543 Джерело: БУГ
фото ілюстративне

Передачу ФАПів обговорили під час наради в райдержадміністрації.

У Вараській районній державній адміністрації під головуванням Анатолія Рижого пройшла нарада з головами територіальних громад. Про це інформують на сайті Вараської міської ради.

Під час розгляду питання про передачу майна з районної до комунальної власності заступник міського голови Михайло Волинець озвучив проблемні питання Вараської громади.

Проблеми стосуються насамперед передачі ФАПів та амбулаторій. У Акті приймання-передачі основних засобів по селу Більська Воля, наданому КНП «Володимирецький ЦПМСД» Володимирецької селищної ради, відсутня будь-яка інформація про характеристики об’єкту, номер паспорта та перелік документації, що додається. Більше того передається об’єкт не «ФАП», а «Головний корпус». 

Окрім того, відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно за адресою об’єкта, що передається: Рівненська обл., Володимирецький р., с. Більська Воля, вулиця Шкільна, будинок 19 зареєстровані наступні об’єкти нерухомого майна: житловий будинок, садибного типу з господарськими будівлями та спорудами, аптека №1, приміщення дитячого садочка.У Державному реєстрі відсутній такий об’єкт нерухомого майна як «фельдшерсько-акушерський пункт».

По решті об’єктів, що підлягають передачі від КНП «Володимирецький ЦПМСД» Володимирецької селищної ради Акти приймання-передачі основних засобів не відповідають вимогам щодо їх форми, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 13.09.2016 року №818.

Так, по об’єктах в селі Заболоття, Мульчиці, Сопачів, Березино, Рудка, Собіщиці, Уріччя, Стара Рафалівка відсутня будь-яка інформація про характеристики об’єктів, номер паспорта та перелік документації, що додається. По окремих об’єктах відсутня інформація про рік побудови, первісну (переоцінену) вартість та суму зносу. В селі Заболоття, по вулиці Незалежності, на земельній ділянці 6, взагалі не зареєстровано будь-якого об’єкт нерухомого майна, окрім земельної ділянки.

Директор КНП «Володимирецький  ЦПМСД» Володимирецької селищної ради Олександр Волочнюк прокоментував, що процес ще триває. Є певні труднощі з об’єктами медичної первинки, які мають бути передані Вараській громаді. Та запевнив, що до 1 квітня це питання буде вирішено.

Читайте також: В приймальному відділенні Рівненської обласної лікарні монтують обладнання

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024