В приймальному відділенні Рівненської обласної лікарні монтують обладнання

18 Березня 2021, 12:20
1418

Комп’ютерний томограф фірми CANON 2020 року випуску почали встановлювати в приміщенні  приймального відділення Рівненської обласної клінічної лікарні, яке перебуває на реконструкції.

Це перше обладнання, яке тут почали монтувати, адже ремонтні роботи вже вийшли на фінішну пряму, йдеться на сайті обласної ради. 

160-зрізовий апарат дасть можливість медикам проводити високоякісні обстеження, для того, щоб оперативно і максимально точно встановити діагноз пацієнтові і направити його на подальше лікування.  Це діагностика інсультів, політравм, черепно-мозкових травм, травм черевної порожнини тощо.


 

«Вважаємо, що це логістично правильно розташувати таке обладнання саме в приймальному відділенні, адже так ми зможемо скоротити час пацієнта від моменту прибуття в нашу лікарню і до надання йому медичної допомоги в конкретному відділенні», - пояснив директор РОКЛ Віктор Ткач.  

В оновленому приймальному відділенні, яке після завершення ремонтних робіт уже матиме іншу назву – відділення невідкладної медичної допомоги або ж emergency department, – розташують також інше необхідне обладнання. Це дасть можливість робити не лише КТ, а й МРТ-обстеження, ендоскопію, ультразвукову діагностику.


 

Нагадаємо, що Рівненська обласна клінічна лікарня – комунальне підприємство Рівненської обласної ради, яке потрапило до президентської програми «Велике будівництво», в рамках якої тут проводять реконструкцію приймального відділення. А це не лише ремонтні роботи, а й оснащення сучасним діагностичним обладнанням.  

Читайте також: У Ковельському МТМО облаштовують сучасне приймальне відділення

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024