Володимир-Волинській лікарні можуть надати статус опорної

17 Березня 2021, 15:48
513

Володимир-Волинське ТМО планують зробити опорною лікарнею.

Про це йшлося на оперативній нараді у Володимир-Волинській міській раді з керівниками установ, організацій, начальниками відділів та управлінь міськради.

На початку наради міський голова Ігор Пальонка повідомив, що за результатами робочої поїздки до міста Луцька можна говорити про можливе позитивне рішення стосовно надання лікарні статусу опорної.

«Наразі налагоджуємо діалог з областю стосовно засідання госпітальної ради щодо питання опорної лікарні в нашій громаді. Є позитивні прогнози.»

Катерина Чубок, генеральна директорка КП «Володимир-Волинський центр первинної медичної допомоги», повідомила, що на базі ТМО проведено другу вакцинацію від COVID-19. Відтепер її проводитимуть лікарі Володимира-Волинського, адже пройшли відповідне навчання. Також Катерина Василівна наголосила, що наразі є можливість пройти вакцинацію. Для цього необхідно звернутись до свого сімейного лікаря та зареєструватись.

Вакцинація від COVID-19 доволі актуальна, адже спостерігається нова хвиля захворюваності. Як повідомила начальник відділу з питань охорони здоров’я виконавчого комітету міськради Ірина Ліщук, станом на 16-те березня у стаціонарному відділенні перебуває 34 особи, 17 з яких мають позитивний результат ПЛР. Тому висловила прохання до усіх керівників у своїх управліннях та установах посилити протиепідемічні заходи.

Ірина Степанівна також розповіла, що план розвитку ТМО, розроблений з врахуванням усіх рекомендацій, надіслали в Міністерство охорони здоров’я.

Невтішна ситуація з COVID-19 не торкнулась закладів освіти, адже усі класи міських шкіл працюють у звичному режимі. Про це повідомив начальник управління освіти, молоді та спорту Вячеслав Петрук. З понеділка школи йдуть на весняні канікули, тож є сподівання, що вдасться уникнути закриття класів та шкіл на карантин.

Читайте також: У «ковідному» відділенні Володимир-Волинського медоб'єднання перебуває 34 пацієнти

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024