Скоротити, чи перенести: у Дубні шукають шляхи збереження відділення паліативної допомоги

16 Березня 2021, 17:33
Під час наради 826
Під час наради

У Дубні міська влада розглядає вірогідні шляхи збереження відділення паліативної допомоги.

15 березня відбулась нарада при міському голові Василю Антонюку щодо вивчення можливостей збереження відділення паліативної допомоги КП «Рівненська обласна клінічна лікарня» (хоспісу) у Дубні. Про це повідомляють у Дубенській міській раді. 

У нараді взяли участь: заступниця міського голови Вікторія Дмитрієва, завідувач відділення паліативної допомоги Рівненської обласної клінічної лікарні Микола Кружайло, в.о.директора Дубенської міської лікарні Володимир Крохмаль, голови та члени профільних постійних депутатських комісій міської ради, відповідальні працівники міської ради.

Учасники наради розглянули проблемну ситуацію, що склалась з даним відділенням, обговорили  можливі шляхи її вирішення.

Керівник відділення паліативної допомоги повідомив, що з метою збереження закладу є можливість зробити оптимізацію видатків на його утримання, частково скоротивши персонал та використання площ приміщення, перемістивши усі палати на перший поверх, тим самим забезпечити доступність закладу для осіб з інвалідністю.

Також розглянули можливість функціонування паліативного відділення на базі міської лікарні.
Міський голова Василь Антонюк наголосив, що відділення паліативної допомоги у Дубні обов'язково потрібно зберегти, право пацієнтів на паліативне лікування має бути забезпечене.

Однак, зважаючи на те, що відділення паліативної допомоги у Дубні є структурним підрозділом Рівненської обласної клінічної лікарні, вирішення цієї непростої ситуації неможливе без участі обласної влади.

Тож за підсумками наради вирішили звернутись до Рівненської обласної ради та обласної державної адміністрації, депутатів Рівненської обласної ради від міста Дубна, керівників Дубенської районної ради та районної державної адміністрації, голів місцевих об'єднаних громад щодо збереження відділення паліативної допомоги у місті Дубно.

Нагадаємо, що представники облради відвідають Дубно в четвер, 18 березня.

Читайте також: У Рівненській обласній клінічній лікарні оптимізують надання послуг

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024