У Ковельському медоб'єднанні впровадили новітню методику ультразвукової діагностики

15 Березня 2021, 12:47
674

Ковельські медики обстежуватимуть хворих з ураженням печінки новітнім методом.

Про це йдеться на сторінці медустанови у фейсбуці.

Медики кажуть, що печінка дуже вразлива до вірусних інфекцій, медичних препаратів та інших небезпечних явищ. При порушенні в роботі цього органу клітини поступово відмирають. Заміщення гепатоцитів сполучною тканиною поступово призводить до повної дисфункції залози. Еластометрія печінки дозволяє визначити початок цього процесу і вчасно почати лікування.

Еластометрія печінки – інноваційний і основний метод УЗД для визначення стадій фіброзу і цирозу печінки при її ураженнях вірусами гепатиту С – В – D, отрутами (алкоголь, промислова, харчова, побутова та агрохімія), ліками (парацетамол та інші нестероїдні протизапальні засоби, хіміотерапія, аміодарон та інші), аутоімунними процесами (автоімунний гепатит, первинний біліарний цироз, первинний склерозуючий холангіт і при хворобах обміну (жирова хвороба печінки та неалкогольний стеатогепатит).

Найбільш важливою процедура стає при вірусних гепатитах. Вона дозволяє вивчити тканину, її щільність, вогнища вірусного ураження. При зловживанні алкоголем рекомендується проходити процедуру частіше, контролюючи стан печінки.

Регулярне дослідження організму (один раз на рік, якщо людині менше ніж 40 років, та двічі на рік, якщо більше 40) дозволить відчувати себе впевнено, а з ультразвуковою діагностикою – ще й безпечно. Адже цей метод дослідження взагалі не чинить шкоду організму.

Основною перевагою еластометрії є нетравматичність Ультразвуковий апарат дозволяє зробити точну діагностику, не вдаючись до болючої процедури – біопсії. На відміну від цього виду дослідження, еластометрія не призводить до ускладнень і проходить абсолютно безболісно.

 Пацієнт проходить процедуру як звичайне УЗД, результати надаються відразу ж. Дискомфорт, ускладнення від еластометрії виключені, реабілітація не потрібна.

Читайте також: Лікарня у Здолбунові двічі за добу залишалася без світла


Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024