Гірськолижний курорт «Буковель» закривають на карантин

13 Березня 2021, 11:41
982

На в'їздах на територію гірськолижного курорту стоять блокпости.

Про це повідомили на сайті Zaxid.net.

Обласна комісія Івано-Франківської області з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення з 00:00 години 13 березня обмежити в’їзд на територію Поляницької територіальної громади й таким чином припинити роботу гірськолижного курорту «Буковель». Відповідне рішення було ухвалене ввечері у п’ятницю, 12 березня.

«Це вимушене рішення, на яке ми пішли й напевне це не останнє рішення, бо червона зона, в якій ми знаходимося, розвивається, і ми не бачимо тренду до її зниження», – каже голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Андрій Бойчук.

За словами Бойчука, до такого рішення обласну владу спонукав сьогоднішній візит підприємців в Івано-Франківську ОДА.

«Їх будо дуже багато, їх було біля 200 чоловік і кожен задавав одне питання: чому є ця соціальна несправедливість, чому великі компанії працюють, а маленькі повинні не працювати? Станом на сьогоднішній день вдалося консолідувати силовий блок і всі відповідні служби навколо цього питання», – каже Бойчук.

Начальник обласного управління Нацполіції Володимир Голубош зазначив, що блокпости, які діють на території області зменшили в’їзд автомобілів в область з 30 тис. до 4-5 тис.

Він повідомив, що з 10 березня у Буковелі працюють 10 мобільних груп, які перевіряють дотримання карантинних обмежень. Станом на сьогодні складено 51 адмінпротокол, в тому числі 26 на операторів підйомників, інші – на підприємців, в тому числі на пункти прокату лижного обладнання.

Зазначимо, що раніше повідомлялося про те, що поліція перевіряє роботу гірськолижного курорту. Через прибуття правоохоронців підйомники на курорті тимчасово призупинили, а людей на них не впускали. Згодом декілька підйомників відновили свою роботу.

Каси також не працюють, там поліцейські ведуть розмову із працівниками. За словами очевидців, нікого не попереджали про те, що роботу курорту заблокують. До того ж більшість відвідувачів просто розійшлися.

У секторі комунікації поліції Івано-Франківщини підтвердили інформацію про перевірки.

«Поступили численні скарги щодо порушення карантинних вимог. Наразі поліція перевіряє інформацію, призупинена робота підйомників. Після проведення перевірки буде надана правова кваліфікація», – повідомила начальниця сектору комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Христина Максимчак.

Також закрили каси для продажу скіпасів. Щоправда, на деякі підйомники пускають людей зі скіпасами, купленими раніше.

Зазначимо, що раніше на території ввели додаткові обмеження: закрито мініринок, на 4-місні крісельні підйомники спочатку стали пускати максимум двох, а після утворення черг – лише трьох відпочивальників.

Загалом у період із 26 лютого до 9 березня на території Поляницької ТГ, на якій розташований гірськолижний курорт «Буковель», склали 34 адмінпротоколи за порушення карантинних обмежень. Загалом сума штрафів склала 5780 гривень.

Читайте також: В Україні виявили 13 276 нових хворих на коронавірус

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024