Шацькі медики вакцинувалися від COVID-19

14 Березня 2021, 12:23
827

На Волині, відповідно до Дорожньої карти з проведення вакцинації від COVID-19, триває вакцинальна кампанія серед медпрацівників.

11 березня щеплення проти COVID-19 отримали працівники Шацької лікарні, йдеться на сторінці медзакладу в фейсбуці.

Щеплення проводилось вакциною виробництва AstraZeneca (Covishield). Для повної імунізації потрібні дві дози вакцини. Другу дозу щеплені отримають через 28 днів.

AstraZeneca/Oxford — це векторна вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведської компанією AstraZeneca. Вакцина, яка виробляється на потужностях Serum Institute (Індія), має локальну (торговельну) назву Covishield, схвалена ВООЗ для екстреного застосування Дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.

Як роз’яснюють у Волинському обласному лабораторному центрі, імунізація населення безпечною та ефективною вакциною проти коронавірусної хвороби COVID-19 є найважливішим компонентом стратегії Уряду України у подоланні гострої фази пандемії коронавірусної хвороби COVID-19. Загальною метою здійснення масової вакцинації населення є припинення поширення коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні.

Нагадуємо, що після вакцинації проти COVID-19 необхідно і далі дотримуватись протиепідемічних заходів і правил респіраторної гігієни, а саме:

  • Мийте руки з милом або користуйтеся засобом для дезінфекції рук, який містить щонайменше 70% спирту.
  • Дотримуйтеся дистанції з людьми понад 1,5 м.
  • Уникайте скупчень людей і закритих приміщень з поганою вентиляцією. Якщо такої можливості немає, вдягніть маску.
  • Не торкайтеся очей, носа і рота на вулиці, в транспорті або магазині.
  • Кашляйте та чхайте в згин ліктя або прикривайте рот і ніс серветкою, яку одразу ж викидайте.

Читайте також: На Волині виявили 150 нових хворих на коронавірус, одна людина померла



Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024