Усіх хворих з інсультом з Дубенського краю лікуватимуть у спеціальному інсультному блоці

13 Березня 2021, 17:36
3374

Для лікування пацієнтів з інсультом на Рівненщині визначили шість профільних центрів на базі медичних закладів. Одним з таких центрів є інсультний блок на базі неврологічного відділення Дубенської міської лікарні.

Також згідно відповідного наказу обласного управління здоров'я у лютому розробили нові маршрути транспортування пацієнтів з інсультом. Про це зазначають у Дубенській міській раді.

Тож тепер всі пацієнти з підозрою на інсульт з міста Дубна, Дубенського, Млинівського, Радивилівського та Демидівського районів мають доставлятися не в найближчу лікарню, а в інсультний блок Дубенської міської лікарні.

Адже лікувальний заклад підписав відповідний пакет документів, договір із Національною службою здоров'я України. Цей блок забезпечений специфічним обладнанням та необхідними препаратами для медикаментозного і реабілітаційного лікування.

У відділенні діє мультидисциплінарна команда фахівців — персонал та професійні медики на чолі з завідуючим Юрієм Мишляєвим.

Все обстеження та лікування пацієнтам, які потраплять у відділення здійснюється безкоштовно. Головне  – аби час довезення не перевищував 4,5 години. 

В інсультному блоці цілодобово працює телефон (0663097660), на який мають подзвонити працівники швидкої і попередити медиків, що везуть хворого з підозрою на інсульт.

Для людей важливо знати ранні симптоми інсульту та алгоритм дій — виклик швидкої і маршрут в Дубенську міську лікарню.

11 березня відбулась чергова нарада заступниці міського голови Вікторії Дмитрієвої за участю в.о. директора Дубенського медичного коледжу Жанни Кислюк та консультантки центру професійного розвитку педагогічних працівників Світлани Перець, де обговорили шляхи впровадження відповідної інформаційної кампанії.

Міська влада Дубна розуміє важливість впровадження сучасного лікування пацієнтів з інсультом і працює над тим, щоб рівень надання допомоги цим пацієнтам — від обладнання, умов перебування до мультидисциплінарної команди професіоналів лікарів і реабілітологів — був на високому європейському рівні.

Читайте також: На Рівненщині виявили 380 нових хворих на COVID-19, двоє людей померли

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024