Національна служба здоров’я адмініструватиме програму реімбурсації інсуліну

12 Березня 2021, 14:49
858

На лікарські засоби для лікування цукрового та нецукрового діабету передбачили понад 1 мільярд гривень.

У Києві відбувся онлайн-форум «Реімбурсація-2021» щодо переведення адміністрування програми реімбурсації препаратів інсуліну у Програму медичних гарантій в 2021 році. Про це повідомляють у пресслужбі НСЗУ.

Серед учасників заходу – представники Міністерства охорони здоров’я України, Національної Служби здоров’я України, USAID, Проєкту USAID SAFEMed, а також лікарі-ендокринологи, представники виробників лікарських засобів, аптечних закладів, громадських організацій.

На форумі були обговорені питання впровадження систем реімбурсації препаратів інсуліну в інтересах пацієнтів, універсального доступу до медичних послуг у Програмі медичних гарантій, плани щодо подальшої реалізації Державної програми реімбурсації.

Представники НСЗУ у доповідях висвітлили питання щодо категоризації та нового маршруту пацієнта з цукровим діабетом, укладення договорів за програмою реімбурсації препаратів інсуліну, нової моделі ціноутворення, ІТ-рішень у програмі реімбурсації інсуліну та ін.

Фахівці наголошували, що дуже важливо, щоб перехід програми реімбурсації інсуліну відбувся без ускладнень. Щоб пацієнти відчули позитивні зміни. Питання реімбурсації інсулінів – це спільна відповідальність МОЗ, НСЗУ, аптечного та фармацевтичного бізнесу. Важливим партнером у цьому є місцева влада.

Читайте також: У Програмі медичних гарантій збільшили тариф на послуги з реабілітації

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024