У Програмі медичних гарантій збільшили тариф на послуги з реабілітації

11 Березня 2021, 15:59
535

На медичну реабілітацію у бюджеті Програми медичних гарантій-2021 передбачили понад 1,8 мільярда гривень.

З 1 квітня тариф становитиме 7729 гривень, повідомляють у пресслужбі НСЗУ.

У Програмі медичних гарантій медичну реабілітацію виділили в окремий напрям. І вперше передбачили на цей вид допомоги окремий бюджет. Ця медична послуга покликана допомогти людині у відновленні порушених чи втрачених фізичних навичок, та пристосуватися до нових умов життя після лікування.

На медичну реабілітацію у бюджеті Програми медичних гарантій-2021 передбачено понад 1,8 мільярда гривень.

Тариф на медичну реабілітацію у Програмі медичних гарантій на цей рік збільшено на 1 175 гривень. З 1 квітня він становитиме 7 тисяч 729 гривень. Тариф визначається як глобальна ставка на місяць, яка враховує кількість пацієнтів, яким була надана відповідна медична допомога минулого року. Через карантинні обмеження у 2020 році і, відповідно, зменшення кількості пацієнтів, до тарифу застосовуватиметься   коригувальний коефіцієнт.

Медичну послугу з реабілітації при захворюваннях у підгострому та відновному періодах пацієнти можуть отримати за трьома пакетами у 249 медичних закладах, 4 з яких приватні.

Зокрема, 212 медзакладів надають послуги з медичної реабілітації пацієнтам із ураженням нервової системи. 223 медзаклади надають такі послуги пацієнтам з ураженням опорно-рухового апарату. Немовлятам, які народилися передчасно, або з різними захворюваннями, впродовж перших трьох років життя надають медичну реабілітацію в 63 медзакладах

Станом на сьогодні, НСЗУ виплатила медзакладам понад 1 мільярд 400 мільйонів гривень за надання пацієнтам послуг з медичної реабілітації. 

ТОП-3 заклади за розміром оплат: поліклінічне об’єднання міської ради міста Кропивницького - майже 58 млн грн, Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання -  понад 48 млн грн та консультативно-діагностичний центр Голосіївського району міста Києва - понад 41 млн грн. 

Послуги за цими пакетами надають як стаціонарно так і амбулаторно. Варто зазначити, що реабілітацію пацієнтів у гострому періоді захворювання передбачено в пакетах послуг, які  надаються в стаціонарі.

За Програмою медичних гарантій пацієнт отримує безоплатно такі послуги з медичної реабілітації - огляд та консультації, формування індивідуальної програми реабілітації, моніторинг стану пацієнта, консультації лікарів інших спеціальностей, послуги з медичної реабілітації та навчання пацієнтів та їхніх доглядачів особливостям догляду за людиною, запобіганню можливих ускладнень.

Щоб отримати безоплатно медичну реабілітацію, пацієнт має, насамперед, звернутися до лікаря, з яким укладено декларацію. Він за необхідності випише направлення на отримання послуги з медичної реабілітації. Далі – отримати направлення лікуючого лікаря, який може спрямувати пацієнта на медичну реабілітацію за потреби.

Читайте також: Нацслужба здоров’я виплатила аптекам за ліки проти бронхіальної астми понад 214 мільйонів гривень

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

 

 

 

 

 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024