В Україну надійшло 450 тисяч доз вакцини від БЦЖ

11 Березня 2021, 13:24
1316

На замовлення Міністерства охорони здоров’я Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну вакцини для захисту дітей від туберкульозу (БЦЖ), закуплені за кошти державного бюджету.

 Безпечна та ефективна вакцина вироблена Serum Institute of India, прекваліфікована ВООЗ, повідомляють на сайті МОЗ. 

 Це перша партія БЦЖ, що надійшла в країну цього року. Пізніше Україна отримає ще 640 тисяч доз.

 Вакцини закуплені ЮНІСЕФ за кошти із залишків бюджету 2018 року. 

Щеплення можна зробити безоплатно в державних медичних закладах або приватних, які уклали угоду з Національною службою здоров’я.

МОЗ України та ЮНІСЕФ закликають вакцинувати малюків вчасно за графіком – одну дозу БЦЖ вводять на 3–5 день життя. Якщо ваша дитина пропустила щеплення, зверніться до свого лікаря, щоб отримати захист від туберкульозу якнайшвидше.

Для немовлят захист від туберкульозу дуже важливий: у маленьких дітей захворювання протікає у вигляді генералізованої форми – з ураженням печінки, нирок, кісток та високим ризиком туберкульозного менінгіту. 

У 2020 році за даними ЦГЗ щеплення проти туберкульозу отримали 88,8% дітей до року.

Інфекція передається повітряно-крапельним шляхом (від хворої людини до здорової при чханні, кашлі).

Минулого тижня ЮНІСЕФ доставив в Україну 2,4 мільйони доз вакцини проти дифтерії-правця для дітей і дорослих, закуплених за кошти державного бюджету. Постачання охоплювало 600 тисяч доз препарату для профілактики кашлюка, дифтерії та правця з цільноклітинним кашлюковим компонентом (АКДП); 300 тисяч доз вакцини для профілактики дифтерії та правця (АДП) для дітей з 6 років та 1,5 млн для профілактики дифтерії та правця зі зменшеним вмістом антигена (АДП-М) для дорослих.

Читайте також: Протягом року 22 жителів Рожищенського краю хворіли на інфекційні недуги

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024