Від початку року на Рожищенщині виявили вісім сімейних спалахів захворювання на COVID-19

10 Березня 2021, 11:32
440

На засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обговорили стан епідемічної ситуації в районі, в тому числі на території Рожищенської громади.

Про це повідомили на сайті Рожищенської громади.

За словами завідувача Рожищенського районного лабораторного відділення Миколи Демидюка, минулого року основна їхня робота була направлена на заходи, спрямовані запобіганню поширення й локалізації пандемії COVID-19.

Перших хворих із підозрою на захворювання новим вірусом зафіксували ще у квітні. Тоді епідемічний процес починався з поодиноких випадків і набував інтенсивного поширення. Загалом у 2020 році в районі зареєстрували 677 хворих на коронавірусну інфекцію, станом на 3 березня 2021 року – 158.

«У Рожищенській громаді в 2020 році занедужало на ковід 587 місцевих жителів, найбільше хворих виявили у місті Рожище – 490, у селищі Дубище – 43, у селах Топільне – 22, Рудня – 11, Літогоще – 6, Духче – 7, по 1-3 – в Бортяхівці, Ольганівці, Михайлині, Дмитрівці, Єлизаветині, Іванівці. Станом на 3 березня цього року коронавірусну інфекцію підтвердили у 112 людей, із них 80 – жителі Рожища», – повідомив Микола Демидюк.

Загалом виявили 19 сімейних спалахів (11 – торік, 8 – цього року), де захворіло в кожному вогнищі по 3-4 людини, а також 4 спалахи в навчальних закладах, установах, підприємствах. Так, у 2020 році захворіло 7 осіб у ЗОШ № 2 (в тому числі одна дитина), в навчально-реабілітаційному центрі – 7 працівників, на сирзаводі – 9 працівників. У 2021 році в Рожищенському управлінні Держпродспоживслужби та ветеринарної лікарні у 6 працівників діагностували COVID-19.

По кожному спалаху проводили комплекс протиепідемічних заходів, визначали коло контактних осіб, надавали рекомендації для переривання шляхів передачі. Проводили інформування національної поліції, керівників лікувально-профілактичних закладів для вживання необхідних заходів реагування.

У 2020 році в деяких освітніх закладах окремі класи переходили на дистанційне навчання у зв’язку із захворюваністю дітей та вчителів. До таких дій змушені були вдатися в ЗОШ №1, №2, №3 міста Рожище, у школах сіл Топільне, Рудка-Козинська, Сокіл, у ветеринарному коледжі і в будинку дитячої творчості. Завдяки проведеній роботі вдалося не допустити масових спалахів у навчальних закладах та в інших установах, організація і підприємствах.

«За весь період пандемії на території Рожищенського району від коронавірусної інфекції померло 26 людей», – констатував посадовець.

Результати епіднагляду за COVID-19 щоденно збирають, аналізують та вносять до електронної інтегрованої системи епідеміологічного моніторингу за інфекційною захворюваністю.

Читайте також: На Волині – 125 нових випадків коронавірусу, двоє людей померли

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024