У Шацькій лікарні роз'яснили, коли батькам потрібно брати медичну довідку у дитсадок

07 Березня 2021, 16:26
653

Під час особистих прийомів громадян, які проводив Сергій Карпук, Шацький селищний голова, жителі населених пунктів громади, особливо тих, які віддалені від центру, неодноразово порушували питання видачі медичних довідок вихованцям дитсадків, які впродовж декількох днів не відвідували дитячі заклади.

Про це йдеться на сайті Шацької громади.

На виконання доручення Шацького селищного голови та з метою задоволення звернення жителів громади фахівці КНП «Шацька лікарня Шацької селищної ради» та відділу освіти, молоді та спорту підготували відповіді на запитання:

– на підставі чого в дитсадках вимагають довідку, якщо дитина відсутня в закладі більше, як три дні;

– чи потрібно здорову дитину везти в Шацьку лікарню, де перебувають хворі, аби педіатр підтвердив задовільний стан її здоров’я?

Міністерство охорони здоров’я України наказом від 24.03.2016 року № 234 затвердило документ «Санітарний регламент для дошкільних навчальних закладів», яким передбачено, що діти після тимчасової відсутності в дошкільному навчальному закладі приймаються без медичних довідок за умови відсутності явних ознак захворювання.

Якщо в штаті дошкільного навчального закладу немає медичного працівника, то огляд дитини проводить вихователь – це передбачено пунктом 1 розділу XIІ Санітарного регламенту. При цьому здійснюється обов’язкове опитування батьків або осіб, які їх замінюють, стосовно стану здоров’я дитини та візуально визначається стан здоров’я (шкірні покрови, нежить тощо). За потреби проводиться термометрія та огляд зіва.

Є лише одна підстава, щоб вимагати довідку. В документі зазначається: «Після перенесеного інфекційного захворювання приймання дітей до дошкільного навчального закладу дозволяється за наявності медичної довідки закладу охорони здоров’я, у якому дитина перебуває під медичним наглядом. У довідці лікарем-педіатром або лікарем загальної практики – сімейним лікарем вказуються рекомендації щодо індивідуальних особливостей режиму дитини, що одужує, на перші 10–14 днів».

Тож очевидні висновки:

– якщо ваша дитина не хворіла, але при цьому не відвідувала дитсадок, не потрібно ніяких довідок;

– якщо дитина перехворіла, і ви зверталися до лікаря та були під його наглядом, потурбуйтеся про довідку завчасно.

Читайте також: У січні безоплатну допомогу при пологах отримали понад 29 тисяч породіль

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024