Ковельські лікарі провели складну операцію із протезування артерії

05 Березня 2021, 12:38
Операція в МТМО 611
Операція в МТМО

Надскладну операцію провели лікарі Ковельського МТМО, замінивши штучним протезом найбільшу артерію організму, яка несе кров від серця.

Про це інформують на сторінці Ковельського МТМО у Facebook.

59-річний чоловік з Житомирської області звернувся до ковельськх лікарів зі скаргами на сильні болі в животі, що віддавали в поперек. Ситуацію ускладнював постійно підвищений артеріальний тиск.

Після додаткових обстежень було встановлено діагноз: розшаровуюча аневризма черевного відділу аорти з розривом. Заочеревинна гематома. Гіпертонічна хвороба (ІІ стадія, 2 ступінь).  Розшаровуюча аневризма черевного відділу аорти з розривом – це рідкісне і водночас потенційно небезпечне захворювання, яке є причиною раптової смертності. Його поширеність становить 1 випадок на 10 тисяч пацієнтів

Бригада лікарів на чолі з судинним хірургом Олександром Голубом (хірурги В.Войтович, О. Курило, анестезіолог О. Бондарчук) провела в операційній шість годин.

Складність операції полягала у тому, що вражена судина знаходилась одразу під нирковими артеріями. Для судинних хірургів це «ювелірна» робота, яку технічно виконати досить важко

Протезування черевної аорти – заміна найбільшої артерії організму штучною судиною-протезом, пройшло успішно. Чоловік перебуває у задовільному стані і готується до виписки з лікарні.

Читайте також: Ковельські лікарі вперше провели операцію зі встановлення кардіостимулятора

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024