Рожищенська лікарня з порушеннями купила рентген-апарат за 2,9 мільйона гривень

05 Березня 2021, 14:43
659

Громадська організація Центр протидії корупції звернулася до Державної аудиторської служби щодо закупівлі Рожищенською центральною районною лікарнею рентген-апарату без оприлюднення договору.

Про це йдеться на сайті Центру протидії корупції.

Рожищенська центральна районна лікарня 27 січня 2021 року закупила діагностичну рентгенівську систему KAIGEN-40 R на суму 2,9 мільйона гривень. Договір про закупівлю уклали з ТОВ «МЕДСЕРВІСГРУП».

За даними вебпорталу «Прозоро», вказану закупівлю провели за спрощеною процедурою, передбаченою спеціальним порядком закупівель для боротьби з коронавірусною інфекцією, тобто без використання електронної системи закупівель.

Під час таких закупівель закон вимагає опублікування тексту договору і додатків до нього. Із «Прозоро» вбачається, що замовник закупівлі не опублікував ці документи. На сторінці закупівлі у розділі «Укладений договір» є лише файл електронно-цифрового підпису/кваліфікованого електронного підпису «sign.p7s».

Частина перша статті 164-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність замовника за неоприлюднення інформації.

Станом на день написання звернення Центру протидії корупції, договір з додатками до вказаної закупівлі так і не було оприлюднено. Тобто є всі підстави вважати, що посадовці вчинили адміністративне правопорушення. 

Враховуючи зазначене вище, громадська організація звернулася до Державної аудиторської служби України з проханням притягнути винних осіб замовника до адміністративної відповідальності.

Читайте також: Стоматологиня з Рівного, яку підозрюють у побитті дітей, не мала ліцензії

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024