Руйнівна сила бюрократії: у Рожищі чотири місяці не можуть відкрити нову амбулаторію

04 Березня 2021, 14:45
Амбулаторію у Рожищі відреставрували за гроші Світового банку 659
Амбулаторію у Рожищі відреставрували за гроші Світового банку

У місті Рожище через примхи чиновників вже чотири місяці не можуть відкрити нову амбулаторію. Заклад відреставрували коштом Євросоюзу, місцевій владі залишалося лише прийняти готове приміщення на баланс, та це завдання провалили.

Як це сталося і хто у тому винен, розбиралися у сюжеті програми «Подробиці» телеканалу «Інтер».

Медики обслуговують пацієнтів з міста Рожище та ще 60 сіл. Попри це, медзаклад не має власного приміщення, тож кабінети орендують у лікарні. Щодня до одного сімейного лікаря – щонайменше 30 пацієнтів.

Натомість медики досі не можуть переїхати у відреставроване й адаптоване приміщення, на ремонт якого витратили понад п'ять мільйонів гривень. Туди ж вже закупили обладнання та меблі.

У співпраці зі Світовим банком на Волині побудували 32 амбулаторії. Такий прецедент, коли завершений об'єкт ніхто не хоче рати на баланс, виник уперше.

Поки чиновники вирішують, хто має взяти на баланс нову амбулаторію, сімейні лікарі в Рожищі залишаються заручниками ситуації та під час пандемію продовжують лікувати людей у непристосованому для цього приміщенні.

Читайте також: Ковельські лікарі вперше провели операцію зі встановлення кардіостимулятора

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024