В Острозькій лікарні розпочалася вакцинація проти коронавірусу

03 Березня 2021, 14:50
Дана Брезицька 744
Дана Брезицька

У КНП «Острозька центральна районна лікарня» розпочали вакцинацію від COVID-19 для медичних працівників.
У Острозькій лікарні, з 1 березня почали вакцинувати медпрацівників від захворювання на  COVID-19. Україна отримала перші 500 тисяч доз вакцини Covishield - це індійський аналог вакцини AstraZeneca. Район.Острог запитав лікарку-інфекціоністку Дану Брезицьку як відбувався процес щеплення та як отримати вакцину місцевій громаді.  
 
- Медичні працівники потрапили у  першу хвилю вакцинування від коронавірусу. Склали списки охочих отримати щеплення.  Записалися ті, хто не хворів на коронавірус. Ті хто вже хворів мають стійкий імунітет, тому їм не потрібна ця процедура. Вчора вакцинувалися десятеро працівників, я була однією з них. Одна ампула розрахована саме на цю кількість людей. Ми заповнили добровільну згоду на щеплення. У нас запитали щодо нашої реакції на інші вакцини та чи не маємо ніяких загострених хвороб.
- Як відбувався процес щеплення? 
До нас в лікарню не завозять вакцини, цим займається мобільна бригада, їх на область є чотири. Вони їздять по громадах і проводять вакцинацію. Наш заклад лише надавав приміщення і ніякої участі у цьому не брав. За нами ще пів години спостерігали, аби не було побічних реакцій.
- Кого наступного будуть вакцинувати?
- У другу хвилю потрапляють інші медичні працівники, саме лабораторного центру та швидкої, які працюють в Острозькій лікарні. Я, як лікарка-інфекціоністка, хотіла власним прикладом показати, що закликаю всіх вакцинуватися, оскільки це єдиний метод профілактики. У нашій лікарні практично всі лікарі хворіли. Я ще з березня минулого року працюю з ковідними пацієнтами і в інфекційному відділенні, в мобільній бригаді брала мазки, мені пощастило не захворіти. Як мені відомо, ця вакцина захищає не лише від штаму, який є в Україні, але й від Британського та Південно-Африканського вірусу. Також я закликаю вакцинуватися людей, які перехворіли більше, ніж півроку тому. У програмі «Дія» можна буде записатися у чергу на щеплення. Думаю, що дуже скоро розпочнеться масова вакцинація населення, - розповіла пані лікарка Дана Брезицька.

Читайте також: На Рівненщині виявили 217 нових хворих на COVID-19, двоє людей померли

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024