Спростували фейк, що в медсестри стався напад епілепсії після вакцинації від COVID-19

02 Березня 2021, 16:24
1155

У мережі поширюють відео, на якому нібито в 17-річної медсестри з Великої Британії з’явились ознаки епілепсії після вакцинації від COVID-19.

Цей фейк спростували на сайті VoxUkraine.

Немає жодних доказів, що жінка на відео — медсестра, у якої з’явилися ознаки епілепсії й що їй взагалі вводили вакцину.

По-перше, жодне авторитетне джерело не повідомляло про таку ймовірну реакцію на вакцину.

По-друге, немає жодних доказів, що на відео медсестра з Великої Британії та у неї справжні ознаки епілепсії. Крім того, в описі відео зазначають, що медсестрі 17 років. Проте, згідно з британськими вимогами до медсестринства, не можна влаштуватись на роботу медсестрою у 17 років: для того, щоб почати працювати медсестрою, потрібно отримати вищу освіту. До того ж програма навчання повинна передбачати щонайменше 5500 навчальних годин. А от освіта в Великій Британії обов’язкова для всіх віком від 5 до 16 років. Тож щонайменше в 16 можна закінчити школу і готуватись до вступу в університет. Тому працювати медсестрою в 17 років неможливо.

Також невідомо, чи справді на відео в жінки ознаки епілепсії, чи це лише симуляція. Утім, навіть якщо ознаки справжні, то підтверджень, що це наслідок вакцинації – немає.

За даними Міністерства охорони здоров’я та соціальних служб США, серйозні побічні ефекти від вакцин – дуже рідкісне явище. З мільйона вакцинованих пацієнтів серйозна алергічна реакція може розпочатись лише у 1-2 людей. Зазвичай побічні ефекти помірні. Після вакцинації можливі набряк або почервоніння на місці щеплення, легка лихоманка, озноб, відчуття втоми, головний біль або болі в м’язах і суглобах.

Читайте також: Спростували фейк, що в жінки почалися судоми після вакцинації від COVID-19

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024