У Ковелі медики вперше провели подвійну гінекологічну операцію

01 Березня 2021, 15:18
1339

Вперше у гінекологічному відділенні пологового будинку Ковельського МТМО провели симультанну операцію – лапароскопічну холецистектомію та двобічну кістектомію.

Про це повідомляють на сторінці медзакладу в мережі фейсбук.

46-річній пацієнтці діагностували кілька патологій, які потребували оперативних лікувань: гінекологічного та хірургічного. Жінка страждала від сильних больових приступів, спричинених жовчнокам’яною хворобою (калькульозний холецистит), кістами обох яєчників та злукової хвороби, яка розвинулась після попередніх операцій.

Аби вберегти пацієнтку від впливу на організм подвійної анестезії, лікарі Ковельського МТМО прийняли спільне рішення: провести симультанну операцію (тобто два оперативних втручання одночасно). Це дозволило з мінімальною травматичністю під час однієї операції позбавити жінку кількох не пов’язаних між собою патологій.

Бригада різнофахових спеціалістів у складі акушерів-гінекологів Василя Сеника та Романа Котіка, анестезіолога Павла Сироватки, хірурга Івана Петрука та лікаря-інтерна Михайла Багряка провели холецистектомію (видалення жовчного міхура) та двобічну кістектомію з видалення кіст обох яєчників з роз’єднанням спайок (видалення злукового процесу).

Операція тривала 3 години, пройшла успішно.

«Пацієнтка почувається добре та уже на третій день після операції виписана з лікарні. Проведення симультанної операції малоінвазивним способом стало можливим, перш за все, завдяки високому професіоналізму ковельських лікарів, а також завдяки забезпеченню адміністрацією Ковельського МТМО гінекологічного відділення найсучаснішим медичним обладнанням. Бережіть себе та вчасно звертайтесь за медичною допомогою», – наголосили медики.

Читайте також: Тест на коронавірус: кому і який потрібно здавати

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024