Спростували фейк, що в жінки почалися судоми після вакцинації від COVID-19

28 Лютого 2021, 12:23
1146

У соцмережах поширюють вірусне відео, на якому жінка лежить на підлозі й б’ється в конвульсіях, маніпулятори стверджують, що це сталося через деякий час після того, як їй зробили щеплення від коронавірусу.

Цей фейк спростували на сторінці По той бік новин в мережі фейсбук.

По-перше, після щеплення може статися все що завгодно, можна навіть на Марс полетіти. Ба більше — рано чи пізно кожен, хто отримав щеплення — помирає. Така людська природа. Тому говорити про цей напад в контексті вакцини — щонайменше некоректно.

По-друге, на відео взагалі не йдеться про вакцину. Невідомо чи щеплена хвора від COVID-19. Все, що ми про неї знаємо — це те, що в неї стався напад судомів. Причину ніхто не називає (можливо через лікарську таємницю або з етичних міркувань). Наразі стан жінки стабільний, вона ушпиталена.

Насправді інцидент трапився 19 лютого в «Лікарні доктора Рауля Ф. Ларкаде», яка розташована в Буенос-Айресі, Аргентина. Під час нічної зміни біля входу в один із секторів жінці стало зле. Навколо зібралися люди, дехто кликав лікарів, дехто лаявся, мовляв, лікарня, а допомогти нікому.

Хтось сказав, що лікарів немає, бо вони вечеряють. Це викликало ще більше обурення в тих, хто супроводжував жінку. Зрештою крики почули — до хворої підійшли двоє правоохоронців і санітар, обережно підняли її на каталку і повезли в інший сектор лікарні. На відео все тривало трохи більше чотирьох хвилин. Ніхто з присутніх жодного разу не сказав про вакцину.

Про цей випадок на своїй сторінці в інстаграмі повідомила й профспілка лікарні. Знову ж таки — ані слова про вакцину. Натомість лікарі скаржаться на критичний брак персоналу.

 

Працівники також багато нарікають на маленькі зарплати, що «межують із бідністю», та на важкі умови праці, влаштовують масові вуличні акції протесту, вимагають зустрічі з міським головою. Проте це геть інша історія, яка не стосується справи.

Головне, що вакцина до цієї теми притягнута за вуха. У лікарні й не таке може статися, кожен критичний випадок пов’язувати з вакциною – щонайменше дивно. Не можна без доказів робити гучні заяви. Наявна інформація свідчить про те, що вакцина до цього випадку не причетна.

Станом на зараз в Аргентині зафіксували понад два мільйони випадків захворювань на COVID-19 (12 місце у світі). З них – 50 тисяч померло. Останнім часом щодня фіксується 7-8 тисяч нових випадків інфікування і 140-150 смертей. І це при населенні, як в Україні.

У той час, як ми вакцинуватимемося індійською версією AstraZeneca, в Аргентину продовжують завозити російський Спутнік V. Загалом країна отримала щонайменше 1220000 доз цієї вакцини.

Читайте також: Спростували фейк, що ПЛР-тести видають грип за COVID-19

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024