Спростували фейк, що ПЛР-тести видають грип за COVID-19

26 Лютого 2021, 16:22
893

У мережі поширюють дописи про те, що недавні дослідження вчених показали ніби ПЛР-тести сприймають віруси грипу типів А та B як COVID-19.

Цей фейк спростували на сайті VoxUkraine.

Дослідження, яке нібито підтверджує нездатність ПЛР-тестів розрізняти грип та COVID-19 провела Долорес Кехілл – вчена-генетик і голова Ірландської партії свободи ультраправого спрямування. Про це повідомляли деякі медіа та російський Телеграм-канал групи QAnon, серед прихильників якої поширюються чисельні теорії змови. 

Сама вчена не публікувала результатів свого дослідженні й вони не були верифіковані науковою спільнотою. Також, Кехілл неодноразово помічали в розповсюдженні неправдивої інформації. Через чисельні антинаукові заяви, її попросили покинути науковий комітет ЄС.  

Вчена також поширювала фейки, порівняннюючи коронавірус та грип. Його вже спростовували незалежні фактчекери з Reuters. Вони ж спростували й твердження про те, що ПЛР-тести фіксують грип як COVID-19.

Читайте також: Стало відомо, які документи потрібні при вакцинації від COVID

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024