У Рівненському пологовому будинку планують провести оптимізацію

26 Лютого 2021, 14:49
809

Враховуючи дублювання послуг, у Рівненському пологовому будинку планують провести оптимізацію.

Про це повідомляють на сайті Рівненської міської ради.

Це стосуватиметься відділення консервативної гінекології. На разі там працюють 4 лікарів, 11 медсестер та 6 санітарок. Більшість персоналу переведуть в інші відділення, а декого доведеться скоротити.

Головна лікарка КНП «Пологовий будинок» Рівненської міської ради Світлана Муравська пояснює, що такі заходи є вимушеними, але вкрай необхідними. Адже для розвитку медичного закладу потрібні вільні кошти, що передбачає оптимізацію витрат та економію ресурсів. Пологовий будинок нині отримує таке ж фінансування, як і минулого року, а розмір мінімальної заробітної плати збільшився. До того ж, з 2020 року всі державні та комунальні медичні заклади отримують кошти за договорами з Національною службою здоров’я України. НСЗУ закуповує послуги на умовах договору з медичним закладом.

Три відділення жіночої консультації об’єднаються в одне, об’єм надання медичної допомоги не зменшиться й залишиться на високому рівні.

До слова, КНП «Пологовий будинок» Рівненської міської ради надає послуги усім, хто звертається. Не лише мешканцям міста, але й Рівненської області й не тільки. І хоча в цілому по Україні у 2020 році народжуваність зменшилася на 15 тисяч, у порівнянні з минулим роком, пацієнтів у рівненському пологовому не меншає. Заклад постійно розвивається, прогресує, персонал навчається, у пріоритеті – налагодження комунікації персоналу з пацієнтом.

КНП «Пологовий будинок» Рівненської міської ради не єдиний медичний заклад у Рівному, в якому проходить оптимізація. 

Читайте також: На Рівненщині виявили 133 нових хворих на COVID-19, одна людина померла

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024