В Україні зробили перше щеплення від коронавірусу

24 Лютого 2021, 14:20
878

В Україні першу людину вакцинували проти коронавірусу.

Про це повідомив очільник Черкаської ОДА Олександр Скічко на власній сторінці в мережі фейсбук.

Першим в Україні став Горенко Євген Васильович. Це лікар-реаніматолог із міста Черкаси, який працює в ковідному відділенні Черкаської обласної лікарні.

Олександр Скічко запевнив, що на Черкащині, як і в цілому по Україні, працюватиме каскадна модель вакцинації, яка передбачає роботу мобільних бригад у визначеному послідовному порядку. Також строго стежитимуть за температурним режимом для зберігання вакцини – від +2° до +8° С.

«Стосовно того, чи потрібно вакцинуватися, розкажу історію. Мене вразила розповідь реаманітолога, який рятував життя пацієнтам, хворим на ковід. На моє запитання, чи готовий він вакцинуватися, відповідь була однозначною: «так». Коли я запитав: «чому?», він сказав: «я щодня рятую людей у реанімації й бачу, до яких наслідків може призвести коронавірус», – поділився очільник області.

Посадовець додав, що вакцинація проти коронавірусу є добровільною і безкоштовною. Вона відбудеться в V етапів: на І етапі щеплення отримають медпрацівники та персонал, який надає допомогу ковідним хворим; на ІІ – люди з надзвичайно високим ризиком інфікування (соцпрацівники, люди старше 80 років, решта медпрацівників); на ІІІ – люди з високим ризиком інфікування та ті, хто працює в ДСНС, СБУ, поліції, в освітніх закладах; на ІV етапі – люди віком від 60 до 64 років, дорослі з супутніми захворюваннями. V етап – усі інші категорії населення.

«Тому бережіть своє здоров’я – усім 36,6», – підсумував Олександр Скічко.

Читайте також: Перші вакцини від COVID-19 сьогодні вранці відправилися в регіони - Степанов

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024